Körülnézek a Skanzenben

A Flickr oldala az albumok összes képét tartalmazza, olyanokat is, melyek az fölött nem láthatók:

Húsvétkor motoroztam egyet Budapest körül, eközben pedig úgy döntöttem, meglátogatom a festői környezetben lévő népszerű szabadtéri múzeumot, a Szentendrei Skanzent is. A belépő egy felnőtt részére 1800 Ft-ba kerül, és mivel Húsvét Vasárnap volt, a kasszáknál sor fogadott.

Ráérősen körbenézve rengeteg érdekességet láttam, ezért rögtön úgy döntöttem, mindenképpen vissza kell térnem ide, mivel még részletesebben szeretném megismerni ezt a helyet. Akárhogy is nézzük, remek ötlet a hagyományos népi tevékenységeket, gazdálkodást és életmódot, műhelyeket, néprajzi építészeti motívumokat szabadtéri kiállítás formájában egy helyen, faluszerű épületcsoportokba szervezve bemutatni a látogatóknak! Az oldalunkon már egy ideje elérhető a hollókői Húsvéti ünnepségről készült fotósorozat, ami szintén hasonló élményt képes nyújtani annak, aki betekintést akar nyerni a magyar kultúrába.

Ahogy Hollókő esetében, Skanzen is számos falusi házból áll, melyekben a magyar falvak sok évszázados múltjából kiragadott, a mindennapokat jellemző hagyományos tevékenységeket lehet szemlélni, sőt, akár részt venni bennük! Nem csoda, hogy erős népszerűségnek örvend ez a kezdeményezés.


Térkép

A Skanzent érdemes hétvégén vagy ünnepnapokon meglátogatni, ilyenkor ugyanis a szervezők táncegyütteseket hívnak meg és tematikus időszakos programokat szerveznek, mindez kellően érdekes időtöltéssel kecsegteti a pihenni vágyó városi és külföldről idelátogató családokat. Indulás előtt érdemes megnézni a Skanzen hivatalos honlapját, most viszont ajánlom mindenki figyelmébe egy rövid fotósorozatot, melyet a múzeumban tett látogatásomkor készítettem. Ez alkalommal egy új képfeldolgozási technikát választottam, mely vizuálisan a hagyományos fotófilm világát idézi, ezért senki ne lepődjön meg az élénk színek láttán. Kellemes böngészést!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?