Bringas felvonulás 2013

A Flickr oldala az albumok összes képét tartalmazza, olyanokat is, melyek az fölött nem láthatók:

Minden évben, amikor a természet magabiztosan ébredezik a téli időszakot követően (a tél pedig idén, mint ahogy ezt mi is megtapasztaltuk, igencsak hosszasan búcsúzott), Budapest központi utcáin rögtön több nagyszerű, örömteljes és népszerű eseményre kerül sor, ilyenek a kerékpáros felvonulások, a futómaratonok és a Föld napjához kötődő egyéb rendezvények.

Olyan sokan vesznek részt ezeken a nagyszabású megmozdulásokon, hogy mindegyik külön naptári napot kap. A fotóriportom is egy ilyen rendezvényről, az idei, egyben az utolsó Critical Mass kerékpáros felvonulásról szól, segítségével pedig szeretnék visszaadni valamit a Kedves Olvasóknak abból a különleges, örömittas ünnepi hangulatból, ami a főváros napos utcáit jellemezte aznap. Ezen a napon rekord létszámban képviseltették magukat a kerékpár-kedvelők, akik így hívták fel a figyelmet a biciklivel történő közlekedés elterjedésére, környezetkímélő voltára és arra is, hogy a közlekedés résztvevőinek jobban kellene vigyázniuk a kerékpárosok biztonságára. Különösen ki szeretném emelni a zöld pólós felvonulás-szervezők összehangolt munkáját, akik nem csak a forgalmat elterelve zárták el szakszerűen a felvonulás útvonalába eső utcákat, hanem egyben óvták a járókelők biztonságát is, időnként megállítva a véget nem érő kerékpáros menetet.

Úgy tűnt, hogy a napsütötte, mosolygó, mozgó tömeg egy egészként szaladt előre, hogy életteljesen elrobogjon a Duna mellett és kellemes nyomot hagyjon mindnyájunkban. De jobb, ha ezt mindenki saját maga megtapasztalja, úgyhogy helyettem beszéljenek inkább a fotók. Biztos vagyok benne, hogy sokan közvetlenül is részt vettek a felvonuláson, ezért mindenki bátran ossza meg a személyes élményeit is!

[facebook_like_button]

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?