Frank Adel divatbemutató fotóriport

A Flickr oldala az albumok összes képét tartalmazza. Erről az eseményről igazan nem sok képet van:

Május 17-én, 2012, Budapesten, a Duna Palotában került megrendezésre az elismert magyar divattervező, Frank Adél idei tavaszi-nyári kollekciójának nagy divatbemutatója. Bővebb információt az eseményről az alábbi linken lehet olvasni: Frank Adel divatbemutató – infó.

De mi is pontosan egy divatbemutató? Erre nehéz határozott választ adni. A nézők, a szervezők, a modellek, a szakmabeli ruhatervezők, újságírók, fotósok és operatőrök mindannyian saját szemszögből élik meg ezt az eseményt, de nekem, mint fotósnak, térben kell látnom az egészet, hogy könnyebb legyen magas színvonalon fényképek közvetítésével átadni minden egyes bemutató különleges hangulatát.

Annak ellenére, hogy maga a bemutató 1-1,5 óra alatt véget ér, hosszas előkészületek előzik meg (talán ez ilyen formában minden alkotói folyamatról elmondható), hiszen a kiegészítőkkel együtt minden ruha-összeállítás felér egy portfólióval, amiben minden apró részlet fontos és a kiválasztását odafigyeléssel és nagy gondossággal kell megfontolni, mivel a végső összképet a részletek harmóniája fogja adni, és a folyamat során kialakuló bármilyen disszonancia azonnal szembetűnhet. Olyan például nem igazán létezik a divatbemutatók világában, hogy magának a kollekciónak a pompája kárpótol a terem és a ruhabemutató megszervezésének hiányosságaiért. A részleteknek össze kell függniük és összhangban kell lenniük egymással. A modelleknek, a pódiumnak, a világításnak, a műsornak, a zenei aláfestésnek és minden egyébnek egy közös célt kell megvalósítania – az új trendet kell a lehető legelőnyösebb színben bemutatni a közönség és a szakma számára.

Minderről azonban csak elméletben lehet így értekezni, a valóság még összetettebb ennél. A flickr oldalunkon és a honlapunkon is megtekinthető néhány fotó, melyek alapján a nézőben kialakulhat egyfajta kép a ruhakollekcióról és ruhabemutatóról, ezek a képek magukért beszélnek. A fotósorozat mellett egy felvételt külön kiemelnék – a modellekért fellépéséért felelős sminkes csapat ült le egy kicsit pihenni és megkóstolni a finom bort ezután a komoly munkával eltöltött, nehéz nap után. Mennyire ismerősek számunkra az ilyen pillanatok! Egészségükre!

[facebook_like_button]

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?